Tal R på Louisiana 5.sept - 2. dec 2007


Serien Louisiana Contemporary afsluttes i denne omgang med værker af den dansk-israelske samtidskunstner, Tal R, som i perioden 5. september - 2. december udstiller blandt andet 17 malerier og et større grafisk projekt på Louisiana.


Adresse:
Gammel Strandvej 133050 Humlebæk49 19 07 19Alle dage 10-17, ons 10-22


Næsten 20 malerier fra perioden 2004 til nu, hvoraf fem af værkerne er helt nye og skabt specielt til denne udstilling, er det blevet til. Den dansk-jødiske fortælleglade kunstner har svunget penslen i farverne brun, rød, orange, pink, gul, grøn og hvid og har skabt skæve, sjove og perspektivforvridende historier med indholdsmæssige referencer til både bredere kulturelle og historiske strømninger og til det private.
Foruden malerierne, rummer udstillingen et større grafisk projekt samt syv vitriner, der fungerer som dagbøger og kommentarer til kunstnerens værk.
Tal R, alias Tal Rosenzweig, er født i Tel Aviv i Israel i 1967 og kom til Danmark som et-årig. I 2000 dimitterede han fra Kunstakademiet i København. Forinden, mere præcist i sit sidste studieår, blev han udnævnt til professor i malerkunst ved Kunstakademiet i Helsinki. Han er for længst blevet en anerkendt kunstner i udlandet, hvilket også blev understreget, da han i 2002, som den eneste danske kunstner foruden Peter Bonde blev inkluderet i bogen "Vitamin P" - udgivet af det meget anerkendte britiske kunstforlag Phaedo Press. P-vitamin bidrager blandt andet til, at man er i stand til at vedligeholde sin vitalitet, og netop vitaliteten i maleriet spiller en rolle for udvælgelsen af de kunstnere, der figurerer i i bogen. Alle bliver de betragtet, som givende nyt liv til dette medie.
Privat er Tal R gift med den tyrkiske billedkunstner Evren Tekinoktay, der ud over at være kunstner er indehaver af lingeriforretningen Tekinoktay Finest Lingerie i København.


1 kommentar:

Bjarne sagde ...

Super lækkert. Alle 3 udstillinger er et besøg hver.